ИТ Новости - Хардвер

AdWords Impression Share

Доколку користите AdWords во вашата интернет маркетинг кампања, најчести метрики за функционалноста на кампањата се бројот на кликови и бројот на импресии. Според статистиките, овие метрики не се доволно релевантни. Поточна метрика се бројот на поделени импресии (impression share). Поделени импресии е бројот на импресии поделен со бројот на очекувани импресии во маркетинг кампањата.

Постојат повеќе типови на поделени импресии. На линкот подолу ќе дознаете повеќе за поделените импресии во AdWords кампањите, како и методи за нивно подобрување.

Прочитајте повеќе...

18 алатки за оптимизација на големина на слики

За SEO оптимизација на стрниците, брзината на вчитување е еден од поважните фактори. Голем удел во брзината на вчитување на вашата веб страница е големината на сликите. Со оптимизација на сликите брзината на вчитување може да се зголеми и до 10 пати. Во продолжение се бесплатни алатки со кои многу лесно ќе ги намалите и оптимизирате сликите.

Прочитај повеќе...

12 бесплатни алатки за мониторирање на достапноста на вашата страница

Достапноста е еден од поважните елементи за квалитетот на Вашиот веб сајт. Според статистиките, посетителите по 2-3 пати неуспешни обиди за пристапување на веб страница, повеќе не се враќаат на истата. Проблемите можат да бидат хардверски, доколку е недостапен серверот на којшто е хостирана страницата или софтверски доколку има грешки во програмирањето.

Подолу е листа од 12 бесплатни алатки кои ви нудат мониторинг на Вашата страница. Кога страницата е недостапна, добивата известувања по е-маил. Дополнително, има статистики за достапноста на страницата во одреден период.

Прочитајте повеќе...

Лансиран Mozilla Firefox 25

Firefox 25 достапен за симнување преку FTP серверите на Mozilla. Листа од промените сеуште не е достапна, но најверојатно нема да има многу разлика од промените во beta верзијата. Дел од новите функционалности

- find bar-от не се дели на бабови

- guest browsing функција

- рестартирањето на прелистувачот нема да ги празни сесиите

- CSS3 поддршка и многу други...

Преземете ја новата верзија на следниот линк...

Прочитајте повеќе...

 

 

Флексибилен часовник Apple iWatch

LG ќе го прави флексибилниот часовник Apple iWatch

 

Вториот по вредност корејски производител LG е во преговори со Apple за снабдување со флексибилни OLED екрани за употреба во првиот паметен часовник на компанијата популарно наречен iWatch.
 
 
На овој начин Apple ќе ја продолжи традицијата на соработка со корејски компании за набавка на екрани, но наместо Samsung во игра влегува LG кој покажа дека има поголем развој во новата област на флексибилни дисплеи од различни големини.Samsung исто така ги понудил своите производи но, со оглед на лошите односи меѓу двете компании понудата била одбиена.
 
 Прочитајте повеќе на telefoni.com.mk

Визија

Да станеме Вашето омилено место за комплетен избор на ИТ опрема и услуги. Да нè препознавате како синоним за извонредност во сите аспекти на компјутерската технологија. Заедно да создадеме исклучителни вредности преку имплементација на современите информациско-комуникациски технологии. Повеќе...

Мисија

Целокупен технолошки напредок преку промоција на врвни технологии, квалитетна услуга и поддршка со компетитивни цени и задоволни потрушувачи.

Повеќе...

Контакт

 ул. Фрањо Клуз бр.12/1-4

 02 3 100 700

 info (@) ddcom.mk

Работно време:

Понеделник - Петок

09:00-17:00