Вработување

Асистент за продажба

ДДКом е ИТ компанија со преку 10 години искуство во ИТ бизнисот. Нашата главна дејност е продажба на хардвер преку ефикасно организирана мрежа од дистрибутери, мали и големи компании и крајни потрошувачи. Во соработка со речиси сите увозници и дистрибутери на ИТ опрема, на нашите потрошувачи секогаш им нудиме најголем избор на прозиводи по најдобри цени.

Како усовршување на секторот за продажба на хардвер креиравме и имплементиравме комплетен сервис за менаџирање на онлајн продажба. Со имплементацијата на ДДСтор.МК се доближуваме до нашата цел преку автоматизирано секојдневно ажурирање на цените, залихата и бројот на производите да бидеме отворени за Вас 24/7. Со презентирање на речиси сите моментално достапни производи на пазарот, Ви даваме комплетна слика на ИТ пазарот во Македонија и понуда на сите производи кои можете да ги набавите на едно место, по актуелни и редовно ажурирани цени. Нашиот тим може да Ви ги набави и најтешко достапните артикли на пазарот.

ДДКом е официјален дистрибутер на користени компјутери од А класа од најпознатите светски брендови HP, Dell, Lenovo како и refurbished компјутери.

Kомпанијата има потреба од вработување за следната работна позиција:

Асистент за продажба

Работни обврски:

- Директна продажба и комуникација со клиенти;

- Елетронска комуникација со клиенти;

- Планирање и организирање на нарачки со дистрибутери;

- Подготовка на понуди;

- Изработка на неделни и месечни извештаи;

 

Потребни квалификации:

- Завршено високо образование;

- Познавање на хадвер опрема;

- Работно искуство на иста или слична позиција (ќе се смета за предност);

- Високи комуникациски вештини и тимска работа;

- Активно познавање на англиски јазик;

- Одлично познавање на Microsoft Office пакетот, користење на интернет пребарувачи и социјалните мрежи;

- Организираност и одговорност;


Доклку ги исполнувате бараните карактеристики и сте заинтересирани за работната позиција испратете го вашето CV на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.